Overslaan en naar de inhoud gaan

Uit onderzoek blijkt dat de verzuimcijfers van vrouwen het hoogst is in de leeftijdsgroep 44-60 jaar. De levensfase waarin men te maken heeft met grote hormonale veranderingen, de overgang. De meeste vrouwen krijgen rond het 45ste levensjaar te maken met overgangsklachten. De menstruatiecyclus wordt onregelmatig en uiteindelijk gaat ze van vruchtbaar periode naar onvruchtbare. Door dit proces nemen de vrouwelijke geslachtshormonen af. Met name het oestrogeen daalt.

Bekijk en vergelijk ons aanbod

Deze daling veroorzaakt fysieke en mentale verschijnselen zoals opvliegers, nachtelijk zweten, hoofdpijn, droge slijmvliezen, concentratieverlies, slecht slapen en stemmingswisselingen. Ondanks bovengenoemde klachten blijven vrouwen doorgaan met presteren en geven alles om deadlines op hun werk te halen. Het werkvermogen zal gedurende die periode dalen met mogelijk als uiteindelijk gevolg een depressie of burn-out.

Wat kun je hier als bedrijf aan doen? Maak eens kennis met onze verschillende trainingen! De jarenlange ervaring van Mates Academie op het gebied van vrouwen in hormonale levensfases, maakt dat wij een goede gesprekspartner zijn in de aanpak tegen ziekteverzuim. Onze kennis wordt ingezet bij patiënten, werknemers, zorgverleners, managers en artsen. Het welzijn van uw personeel wordt verhoogd, het ziekteverzuim teruggedrongen/beperkt.
De training is voor zowel medewerkers als leidinggevende en is online en offline te volgen. 

Investeer in de vrouw binnen uw organisatie! Denk hierbij aan voorlichtingsbijeenkomsten of de training Grip op de overgang. Op deze manier krijgen vrouwen informatie, handvatten en oplossingen aangereikt over hoe zij zelf met de overgang kunnen omgaan zowel privé als op het werk. Zij zullen hierdoor de overgang sneller (h)erkennen, in actie komen. Geef herkenning en erkenning aan de overgang, zodat je men fit en succesvol blijft op de werkvloer.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mailtje naar: team@matesacademie.nl 

 

x

Bedrijfsgegevens

location icon  Kreek 12
        3147PW Maassluis
location icon  KvK nr:  75389487
location icon  +31 (0)6 20320168
location icon  team@matesacademie.nl