Overslaan en naar de inhoud gaan

In de overgang kun je te maken krijgen met overmatig haaruitval. Ditzelfde geldt ook voor de periode na de zwangerschap. De oorzaak hiervan ligt aan de hormoonschommelingen en dan met name aan het dalende hormoon oestrogeen. Dit hormoon daalt in de overgang, wat tot haaruitval kan leiden. Je haarzakjes hebben oestrogeen nodig om je haar te laten groeien.

Futloos en broos

Door het dalende oestrogeengehalte hebben deze haarzakjes nu minder oestrogeen tot hun beschikking. Daardoor kan je haar geleidelijk uitvallen, maar ook kan het gebeuren dat je ineens een kale plek ontdekt. Naast uitvallende hoofdharen speelt ditzelfde een rol bij schaam – en okselharen.

Naast haaruitval wordt het futloos en broos. Als je dagelijks de föhn gebruikt of andere warmtebronnen inzet om je haar in model te krijgen, dan wordt het probleem erger. Een ander punt van aandacht zijn ook de hormoon verstorende stoffen zoals parabenen die in make-up maar ook in shampoos en conditioners zitten.

Onze tips:

  • Besteed aandacht aan de verzorging van je haar. Gebruik shampoos zonder parabenen zoals bijvoorbeeld de shampoobar van Tinktura.
  • Wrijf je haar rustig droog en masseer je hoofd om de bloedtoevoer naar je hoofdhuid te stimuleren.
  • Pas op met alle warme stylingapparaten om je haar in model te brengen en gebruik deze zo min mogelijk.
  • Eet gevarieerd en gezond. Je haar heeft behoefte aan vitamines en mineralen. Vezelrijke voeding en voedingsmiddelen die rijk zijn aan onder meer vitamine B, Biotine, vitamine C en zink hebben invloed op de kwaliteit van uw haardos.
x

Bedrijfsgegevens

location icon  Kreek 12
        3147PW Maassluis
location icon  KvK nr:  75389487
location icon  +31 (0)6 20320168
location icon  team@matesacademie.nl