Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsbrief januari 2021

Allereerst de beste wensen! Mag het nog? Ik vind van wel! Het jaar 2021 is alweer één week oud en de meesten van ons zijn dit jaar gestart met goede voornemens. Hoe staat het ermee? Lukt het je om ze vol te houden?

Soms is het volhouden van die voornemens lastig. Zeker nu we in deze corona-tijd thuiswerken en privé, - en werk door elkaar lopen. Dan werken we door in de lunchpauze, nemen we minder tijd voor beweging of pakken we de werkzaamheden in de avond op, omdat overdag in het teken staat van thuisonderwijs. Niets menselijk is mij vreemd. Het oude gedrag sluipt er dan onopgemerkt in…

Het dagelijks kwalificeren van mijn activiteiten als dingen die mij ‘positieve’ of ‘negatieve’ energie geven, is voor mij dan ook de remedie. Regelmatig doe ik een energiecheck én die wil ik graag in deze nieuwsbrief met je delen.

Energiecheck

Stel jouw energievoorraad eens voor als een batterij. En stel je voor dat 100% staat voor volledige energie. Hoe vol is jouw batterij dan op dit moment? Zet eens een streepje tussen de 0% en 100%. Hoeveel verschil zit er nu tussen de 100% en jouw huidige niveau?

Ik hoop dat het aantal boven de 90% uitkomt. Zo niet, dan is het goed om te kijken hoe het komt dat je energie lekt. Kun je dit verklaren? Het is misschien een confronterende oefening, maar hoe mooi is het om inzichten te krijgen over wat voor jou werkt en wat niet. Welke activiteiten geven energie en welke bezigheden kosten energie?

Inzicht krijgen in jouw energievoorraad is de eerste stap naar een 100% volle batterij. Het is extra leuk deze oefening nu, aan het begin van het jaar, te doen als een soort nulmeting. Check maandelijks je energiepeil en zorg dat je niet onder de 50% komt. Alleen dan kun je goed functioneren. Maak dus dagelijks bewust ruimte en tijd voor positieve activiteiten!
In de overgang is het van groot belang dat je energiepeil op orde is. Het weglekken van energie veroorzaakt vaak stress en stress tijdens de overgang zorgt ervoor dat het hormoonsysteem nog meer uit balans raakt, waardoor de overgangsklachten verergeren.
Ik hoop dat de energiecheck je gaat helpen om je energie op peil te houden.
In het 
programma Overgang Online komt dit onderwerp uitgebreid aan de orde. Blijf investeren in jezelf om deze levensfase goed door te komen en wees lief, vooral voor jezelf.

Ik wens jou een onvergetelijk 2021!

Groetjes,
Henriëtte

Oprichtster Mates Academie en founder Overgang Online

x

Bedrijfsgegevens

location icon  Kreek 12
        3147PW Maassluis
location icon  KvK nr:  75389487
location icon  +31 (0)6 20320168
location icon  team@matesacademie.nl